Skip to main content

Voetreflexmassage

Voetreflex is een massage waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexpunten van de voet. Deze reflexpunten staan in verbinding met organen en delen van het lichaam. 

Door de massage, worden verstoorde gebieden in het lichaam aangezet tot activiteit, waardoor genezing kan plaatsvinden. Deze druk wordt altijd aangepast. Het is een helende, natuurlijke en ontspannende manier van werken en meer dan een lichamelijke klacht verhelpen.

Het helpt je gezonder te leven, meer te laten ontspannen en lichaam & geest in balans te brengen. Gespreksvoering helpt je hierbij ook bepaalde dingen in een nieuw perspectief te zien. Het is een hele uitdaging, maar beslist de moeite waard. Voetreflex is een ondersteunende therapie voor jong en oud. Het helpt bij voetklachten, chronische en acute klachten.

Chinflex is een authentieke chinese massage techniek. In China ontdekte men dat er grote verschillen zijn tussen de westerse en chinese manier van voetreflexmassage. Zo combineren de Chinezen de reflexzones met de meridiaanbanen . Ze masseren het onderbeen en de knieën altijd mee, waardoor er een hele goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflex behandeling vele malen groter wordt.

De Chinezen bleken totaal andere massagegrepen te gebruiken dan in het westen gebruikelijk was. Ik gebruik deze methode vaak in combinatie met de westerse voetreflex voor een nog beter resultaat.

  • Tijdens de massage ligt u op een heerlijke stoel en wordt er gezorgd dat u comfortabel en warm ligt
  • Alle reflexzones op uw voeten worden meegenomen en de meridiaanbanen op de onderbenen en voeten worden ook gemasseerd
  • Meridianen vormen een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien
  • De combinatie van deze twee massages maken de massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking
  • Tijdens deze ontspannende voetreflex/Chinflex komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd
  • Na afloop voelt u zich ontspannen, fit en vitaal