Skip to main content

Rosacea en couperose

Wil je graag je van je roodheid af?

Bij ons huidinstituut ben je aan het juiste adres! Wij zijn experts op het gebied om die vervelende rode haarvaatjes te verminderen of de rosacea effectief aan te pakken.

Rosacea en couperose zijn twee veelvoorkomende huidaandoeningen die vaak verward worden met elkaar. Beide aandoeningen kunnen roodheid en blozen van de huid veroorzaken, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen.

Rosacea is een chronische huidaandoening die vooral het gezicht aantast. Het wordt gekenmerkt door roodheid, kleine puistjes, zichtbare bloedvaten en soms ook verdikking van de huid. Rosacea kan gepaard gaan met branderigheid, jeuk of oogklachten. Hoewel de exacte oorzaak van rosacea onbekend is, kunnen factoren zoals blootstelling aan zonlicht, alcoholgebruik, stress en bepaalde voedingsmiddelen symptomen verergeren.

Couperose daarentegen is een aandoening waarbij er verwijde bloedvaatjes in het gezicht ontstaan. Deze bloedvaatjes zijn meestal zichtbaar als fijne rode lijntjes op de wangen, neus en kin. Couperose komt vaker voor bij mensen met een lichte huidskleur en kan veroorzaakt worden door factoren zoals genetica, blootstelling aan extreme temperaturen of overmatig gebruik van cosmetica.

Hoewel rosacea en couperose vergelijkbare symptomen kunnen hebben, is het belangrijk om een juiste diagnose te stellen om de juiste behandeling te krijgen. In ons huidinstituut kunnen wij helpen bij het identificeren van de specifieke aandoening en adviseren over geschikte behandelingsopties en voedingsadviezen van onze othomoleculair adviseur. Daarnaast kunnen wij bloedtesten inzetten om te kijken waar eventueel een allergische reactie op is of waar voedingsstoffen mogelijk te kort komen in het lichaam.

Het is essentieel om je huid te beschermen tegen triggers zoals zonlicht en alcohol en om een milde huidverzorgingsroutine te volgen. Wij kunnen je er alles over vertellen tijdens een behandeling.

HydroPeptide

HydroPeptide
€ 99,00

Customized Facial

60 minuten
Alle HydroPeptide behandelingen worden perfect op maat afgestemd naar huidtype & huidwens

pH Formula

ph Formula
€ 75,00

Meet & Treat

45 minuten
Tijdens deze korte behandeling maak je kennis met de vele mogelijkheden van pH-formula
ph Formula
€ 98,00

Instant lift

70 minuten
Voor een huid met photo-aging, pigmentverschuiving, couperose, doffe, matte huid, verhoorning, fijne lijntjes en rimpeltjes.
ph Formula
€ 108,00

CR resurfacing treatment | strong

70 minuten
Roodheid, kleine papula’s of beginnende puistjes, gevoelige huid, rosacea, vergrote poriën, verouderde huid, fijne lijntjes, UV/zonschade, teleangiëctastieën.

Nimue