Skip to main content

huidinstituut pureforyou

Orthomoleculair huidadvies

Orthomoleculair huidadvies

Naast ons gewone huidadvies zijn wij ook gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde

Omdat wij niet aan de klassieke schoonheidsverzorging doen, kun je bij ons een volledig andere aanpak verwachten. Wij als (orthomoleculaire) huidexperts kijken verder dan alleen de buitenkant van je huid.

In plaats van alleen maar te vertrouwen op externe producten, richt orthomoleculair huidadvies zich op het optimaliseren van je voeding en het aanvullen van eventuele tekorten in voedingsstoffen. Vaak zien wij in ons instuut dat de huid een weerspiegeling is van de gezondheid. Verkeerde voeding, toxische belasting van het lichaam, allergische reacties op melkeiwitten (caseïne), gluten, soja of saponine. Het zijn allemaal uittingen die het lichaam via de darmen en uiteindelijk via de huid tot uiting laat komen.

Het idee achter orthomoleculair huidadvies is dat een gezonde huid begint bij een gezond lichaam. Door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, kan je huid beter herstellen en er stralender uitzien. 

Daarnaast kunnen wij via EMB-bloedtesten achterhalen waar het mis gaat in je lichaam. Een compleet bloedonderzoek kan op deze manier tekorten in je lichaam opsporen en eventuele allergische reacties naar boven halen. Wij kijken dus verder dan alleen de buitenkant, maar vinden de binnenkant net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker.

Daarnaast kan orthomoleculair huidadvies ook supplementen aanbevelen om eventuele tekorten aan te vullen. Denk aan vitamine A, C en E of zink die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Wat is Orthomoleculair?

Laten we beginnen met de naam. 'Ortho' komt uit het Grieks en betekent juist of recht. 'Moleculair' verwijst naar moleculen. Samenvoegen en je krijgt zoiets als ‘de juiste moleculen’. In de praktijk gaat orthomoleculaire geneeskunde over het geven van de juiste moleculen (in de vorm van voedingsstoffen) aan het lichaam om optimale gezondheid te bereiken en te behouden. Het is dus eigenlijk een chique manier om te zeggen: “Eet goed voor je lijf!”

Hoe werkt dat dan?

Nou, ons lichaam is net een complexe machine die verschillende soorten brandstof nodig heeft om optimaal te functioneren. Denk aan vitamines, mineralen, antioxidanten - en ga zo maar door. Door deze stoffen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen via onze voeding of supplementen, kan ons lichaam op zijn best presteren. 

Maar let op! Dit betekent niet dat je klakkeloos supplementen moet gaan slikken alsof ze snoepjes zijn. Het idee is om eerst via gevarieerde voeding al die belangrijke stoffen binnen te krijgen en waar nodig aanvullingen te doen met supplementen – altijd liefst onder begeleiding van iemand die er verstand van heeft.

Voordelen van Orthomoleculaire Voeding

  • Beter immuunsysteem: Jouw natuurlijke schild tegen nare indringers zoals virussen wordt sterker.
  • Energie: Met de juiste brandstof gaat jouw energieniveau door het dak (nou ja, figuurlijk dan).
  • Minder ontstekingen: Chronische ontstekingen kunnen allerlei problemen veroorzaken; goede voeding helpt dit verminderen.

Waar moet je beginnen?

Wees bewust van wat je eet: Probeer zo min mogelijk bewerkt eten op tafel te zetten. Eet veel verschillende groente- en fruitsoorten voor een breed scala aan voedingsstoffen. Vermijd tekortkoming: Zorg ervoor dat je geen tekort hebt aan belangrijke stoffen zoals vitamine D of Omega-3 vetzuren.

Klinkt allemaal mooi hè? Maar vergeet niet dat elke verandering tijd kost. Het is geen magische pil die al jouw problematiek ineens doet verdwijnen (was het maar zo'n feest). Consistentie is key! En wij snappen ook dat je na het lezen van deze informatie dat je echt niet weet waar je moet beginnen. Nou, daar zijn wij dan weer voor. Om jou hierbij te helpen. Met goede tips, juiste voeding en checklist kunnen wij jou helpen om jouw gezondheid weer op peil te krijgen.