Skip to main content

Welke peeling past bij jou?

Welke peeling past bij jou?

Wie kent het tegenwoordig niet? Een peeling of een exfoliant . Allemaal bedoeld op de opperhuid bewust dunner te maken. Peelings zijn enorm populair en ik ben er zelf ook een grote fan van! Een peeling is je beste vriend als je zoekt naar een behandeling die celvernieuwing stimuleert en tegelijker tijd je huid een mooie glow geeft. Je hebt verschillende soorten peeling met allemaal hun eigen kwaliteiten. Wil je weten welke peeling het beste bij jouw huid past? Lees dan verder...

Glycolzuur

Geschikt voor: oudere huid, droge huid, doffe huid, vroegtijdige huidveroudering.

Werking: Exfolieërt, dringt door tot de basaalcellenlaag en stimuleert daar de celvernieuwing, stimuleert de collageen- en elastine aanmaak, trekt andere werkstoffen met zich mee diep in de huid, verbetert het vochtvasthoudende vermogen van de huid.

Salicylzuur

Geschikt voor: acné, vette huid, (jeugd)puistjes, oppervlakkige talgbultjes, mee-eters.

Werking: Exfolieërt, lost talg tot diep in de poriën op, vermindert verstopte poriën en verwijdert overmatig talg, werkt ontstekingsremmend.

Melkzuur

Geschikt voor: Hyperpigmentatie, gevoelige huid, zonbeschadigde huid, littekentjes na puistjes, droge huid.

Werking: Exfolieërt, hyperpigmentatie, dringt niet diep door in de huid (mild) en hierdoor geschikt voor de gevoelige huid, egaliseert huidtextuur, stimuleert aanmaak hyaluronzuur in huidlagen.

Amandelzuur

Geschikt voor: de meest gevoelige huid, jeugdpuistjes, littekens na puistjes, doffe huid

Werking: de grote moleculen werken oppervlakkig door te exfoliëren en de doffe huid weer te laten stralen, stimuleert celvernieuwing en vermindert daardoor plekjes na puistjes, mild genoeg om jeugdpuistjes door verstoppingen te verhelpen. De keuze van peeling voor jouw huid hangt samen met het huidtype en het doel dat je wil gaan behalen. Onze huidspecialisten kunnen je goed adviseren.