Skip to main content

Wat zijn peptiden & wat doen ze voor je huid ?

Wat zijn peptiden & wat doen ze voor je huid ?

Peptide is een zeer actief ingrediënt dat zich richt op de belangrijkste huidvezels zoals collageen en elastine – dit is waarom je huid stevig, soepel en veerkrachtig oogt. Peptiden geven de bouwstenen van je huid een oppepper en kunnen je huid zo ook veerkrachtiger en sterker maken.

Je huid maakt van nature, met behulp van de peptiden, ontzettend veel verschillende proteïnen aan. Eén van de meest bekende proteïnen is misschien wel collageen. Collageen zorgt ervoor dat je huid vol en stevig blijft, maar zoals je misschien wel weet wordt er op latere leeftijd minder collageen aangemaakt. Het resultaat? Rimpels. Wanneer je producten met peptiden gebruikt, geven deze peptiden je huidcellen de opdracht om meer proteïnen, en dus ook meer collageen aan te maken. En dit maakt peptiden belangrijk voor de huid!

Gezonder uitziende huid

De reden voor het wijdverspreide gebruik van peptiden in huidverzorgingsproducten is dat ze, vergeleken met collageenmoleculen, klein genoeg zijn om de huid binnen te dringen. Als ze eenmaal je epidermis voorbij zijn, sturen peptiden een signaal naar je huid om zichzelf te gaan repareren door voor een impuls in de aanmaak van collageen te zorgen, met een gezonder uitziende huid als resultaat. Dermatologen roemen peptiden vooral omdat het een krachtige werking heeft op rimpels, het terugdringen hiervan.

Kortom, hoe meer peptiden je huid heeft, des te meer collageen er wordt aangemaakt met minder zichtbare tekenen van ouderdom en een jeugdige, stralende huid tot gevolg.